Anders nog?

Is het nog fietsweer de komende week?


Dit heb je je vast en zeker wel eens afgevraagd. En misschien heb je toen ook het weerbericht uit zo'n dikke zaterdagkrant erbij genomen. Laat je niet misleiden! Het is elke dag fietsweer, want wat blijkt...

  • Als er droog weer wordt verwacht, dan kun je er wel van uit gaan dat het droog blijft.
  • En als er toch regen wordt verwacht, dan is de kans 33% dat het gewoon droog blijft.


Kortom: laat je niet teveel afleiden door die verwachtingen: ga lekker fietsen! 


PS: Tijdens de corona periode hebben we 100 dagen lang de weersverwachting vergeleken met het feitelijke weer. Lees meer in het artikel: Het is elke dag fietsweer (leestijd 10 minuten).


Dirkx'-index


Je hebt je vast wel een afgevraagd waarom die ene berg of heuvel zwaarder is dan die andere. Nou dat heeft alles met stijgingspercentages en lengte te maken (en nog heel veel andere factoren). Om heuvels te kunnen vergelijken heb ik de Dirkx'-index bedacht. 

tegel-dirkxindex

Een stukje theorie:

Indien een heuvel A twee keer zo steil is als heuvel B, dan zal de snelheid met een factor 1,41 afnemen. Bij een even hoge berg zal hetzelfde vermogen in minder tijd (factor 1,41) geleverd moeten worden en daarom voelt die berg zwaarder. Een berg met een hoogteverschil van 100 meter en een stijgingspercentage van 5% heeft een Dirkx'- index van 100. Een berg met hetzelfde hoogte-verschil en een percentage van 10% heeft een Dirkx'-index van 141.


Verschrikkelijke 13:

Op onderstaande kaart is de verschikkelijke 13 ingetekend: een route van 85 kilometer met 13 verschrikkelijke kuitenbijters in Zuid-Limburg. Veel plezier!

Verschrikkelijke 13
Verschrikkelijke 13 statistieken

Wie of wat is Fietsatelier27


Fietsatelier27 is een kleinschaling fietsatelier waar het draait om fietsen als werkwoord en als zelfstandig naamwoord. We organiseren activiteiten waarbij de fiets het onderwerp is, maken fietsen waar wij blij van worden, geven lezingen, maken tassen en sieraden, knappen je vader's ouwe fiets op en maken ook tijd om te fietsen.


Suzanne en Marc zijn de CEO's van Fietsatelier27 en we zijn al levenslang geboeid door de magie van het rijwiel.


Suzanne ging al vroeg op de fiets naar school en later ging ze zelfs op de fiets op vakantie. Haar passie ligt bij de MTB, maar van een blauwe meisjefiets met een mandje kan ze ook helemaal enthousiast worden.


Marc was begin jaren 80 een begenadigd BMX-er en heeft het tot de AVRO's fietscrosswedstrijden geschopt. Hij loopt warm voor alle fietsen en hij komt in zijn element daar waar het asfalt ophoudt.


Tot ziens in Maarn


Contact


Fietsatelier27


Gebruik onderstaand contactformulier a.u.b.


PS: we hebben geen openingstijden: we zijn namelijk geen winkel